אם חשבתם שנושא צריכת הדלק הוא הדבר העיקרי שבעזרתו ניתן לצמצם את הוצאות הרכב שלכם – חשבו שנית. הנה כללי הזהב שלנו בעזרתם תוכלו להוזיל את הוצאות הרכב ולנהוג אל עבר השקיעה.
כולנו מכירים את המשפט המוכר "אי אפשר לרקוד על שתי חתונות". אי אפשר גם לקבל רכב בעל נפח מנוע גדול וגם שיהיה חסכוני בדלק, אי אפשר לקבל גם רכב חסכוני בדלק כמו רכב מיני קטן וגם נהיגה נוחה עם 3 ילדים צווחים מאחור.
כן, אי אפשר לרקוד על שתי חתונות. טוב לא בדיוק, קיימים כמה וכמה שיטות לצמצום הוצאות הרכב שאם ננקוט אותם נוכל להוזיל מעט ולחסוך בהוצאות. אבל קודם כל הנה קצת סטטיסטיקה על כמה עולה לנו להחזיק רכב בישראל.
עלויות אחזקה לרכב – סטטיסטיקה
אם ניקח ממוצע של רוב הרכבים המצויים בישראל נוכל לייצר לנו תמונה ברורה של הוצאות הרכב בארץ. על פי נתוני הלמ"ס (לשכה מרכזית לסטטיסטיקה) נמצאה עליה במחירי הרכב בעשור האחרון שעומדת על 9.5%. למרות הפרסומים על ירידות במחירי הדלק, בחינה של מחירי הדלק בעשור האחרון מראה שגם מחירי הדלק עלו בכ- 2.1%. (להלן כתבה של ווינט בנושא הדלק לכתבה לחצו כאן).
עלות הוצאה שcנתית לרכב ממוצע:
הוצאות קבועות על רכב: החזר הון, פחת וריבית: 8,949 שקלים, ביטוח חובה + ביטוח מקיף או ביטוח צד ג': 4,098 שקלים. רישוי רכב: 1,599 שקלים. סה"כ: 14,644 שקלים לשנה.
הוצאות תחזוקת הרכב: הוצאות דלק: 8,963 שקלים. טיפולי רכב, תיקונים או החלפת צמיגים: 5,480 שקלים. הוצאות נלוות: 538 שקלים. סה"כ: 14,985 לשנה.
סה"כ עלות אחזקת רכב שנתית ממוצעת: 29,629 שקלים.
אוקי, אז הבנו כבר שמחיר הוצאות הרכב בישראל הם מהגבוהים בעולם ונמצאים בעליה מתמדת. על כן חשוב לדעת כיצד להתנהל נכון, בעיקר בגורמים שונים שיש בידנו לשלוט עליהם ומשפיעים על הוצאות הרכב שלנו. הנה הם לפניכם:
בחירת סוג הרכב הנכון עבורכם
הכוונה כאן היא לא רק מחיר הרכב בעת הרכישה אלא התאמה של סוג הרכב לשימוש שאתם מייעדים אותו עבורכם. בתחילה יהיה עליכם להתאים את הרכב ליכולותיכם הכלכליות. כיוון שמחירי הרכב עולים כל העת לא ניתן באמת לבצע רכישת רכב בכל סכום הכסף.
התשלום על הרכב: כיום רוב רוכשי הרכב בארץ מבצעים רכישה מול סוכנות רכב כזו או אחרת בהחזרי תשלומים חודשיים מה שנקרא מימון רכב, ולכן כאשר אתם פונים לסוכנות רכב חשוב שתבחרו בהחזר חודשי בסכום שתוכלו לעמוד בו על מנת שלא למצוא את עצמכם בעיקולים וחובות כספיים מול הגורם המלווה.
דגם הרכב: עליכם לקחת בחשבון שבחירת דגם הרכב משפיעה גם היא על הוצאות הרכב השוטפות. יש לקחת בחשבון את מרחקי הנסיעה היומיים שאתם רגילים לנסוע, האם מדובר ברכב שישמש אתכם לנסיעות בין עירוניות רבות או לנסיעות עירוניות קצרות?
גם הבחירה בגיר ידני או גיר אוטומט משפיעה הן על צריכת הדלק והן על נוחות הנסיעה שלכם (גיר ידני בפקקי הבוקר לא בדיוק נותן מענה לנוחות נסיעה). ואם כבר החלטתם על גיר ידני קחו בחשבון שמכירתו לאחר מכן תהיה קשה יותר לעומת גיר אוטומט, מה שמביא אותנו גם לנושא דגם הרכב והיצרן – דגם מוכר ופופולארי יימכר ביתר קלות לעומת דגם לא מוכר.
אמצו הרגלי נסיעה נכונים
זה אולי ישמע קצת קטנוני אבל הדרך שבה אתם רגילים לנהוג ברכבכם יכולה להשפיע בטווח הארוך על הוצאות הרכב שלכם. הימנעות מנסיעה מהירה מדי בכבישים שלא מיועדים לכך או מהידבקות לרכב שלפניכם תמנע עצירות ובלימות פתאומיות שאם הן מתקיימות באופן תדיר עלולות לגרום לבלאי גדול יותר של המנוע, הצמיגים והבלמים.
הדבר נכון גם לגבי האצות רכב מיותרות. כל נסיעה מהירה לאורך זמן שמושכת את סקלת המהירות לחצי הימני של לוח המחוונים באופן קבוע, פשוט תעלה לכם יותר כסף וריקון של מיכל הדלק שלכם יותר מהר.
מצאו את תחנת הדלק שלכם
ואם כבר בדלק אנו עוסקים, אולי כדי למצוא תחנת דלק שמחירי הדלק שלה זולים יותר לעומת תחנות אחרות. בכל עיר או אזור תמיד קיימת תחנת דלק אחת לפחות שמציעה מחיר לליטר זול יותר לעומת המתחרים.
תכננו את מסלול הנסיעה היומי שלכם כך שתוכלו לעבור דרכה. בהסתכלות לטווח ארוך ולאורך זמן, הפרשי המחיר הקטנים בינה לבין תחנות הדלק האחרות יכול לצבור לכם חיסכון נאה בהוצאה על הדלק.
ביטוח רכב זול יותר
בדיוק כפי שאמרנו לגבי מציאת תחנת דלק זולה יותר, מדוע שלא לעשות זאת גם עם חברת הביטוח לרכב? התחרות בין חברות הביטוח יכולה לבוא לטובתכם כאשר אתם באים לבצע השוואת מחירים. מצאתם חברת ביטוח זולה יותר – הרווחתם עוד סכום כסף בסוף השנה (רק היזהרו שהמחיר הזול לא בא על חשבון הורדה של סעיפים שונים מפוליסת הביטוח).
הקפידו על טיפולי רכב בזמן
כן זה אכן נראה לא ברור כל כך, איך הוצאה של כסף ותשלומים על טיפולים לרכב אמורה לחסוך לכם כסף? האמת היא שלא משנה אם יש ברשותכם מרצדס בנץ 2020 או מיצובישי לנסר 2003, כל רכב זקוק לטיפולי רכב על מנת להמשיך ולשרת אתכם וכאשר אתם מקפידים על טיפולי רכב שגרתיים הם בהחלט יכולים לחסוך לכם הוצאות גבוהות לאחר מכן שנחסכות מכם במקרה שהרכב לא עבר טיפול ונהרס בו חלק כלשהו כתוצאה מהזנחה.
שימוש מושכל ברכב
אחד השימושים הנרחבים ביותר ברכב נעשה לצורך הגעה למקום העבודה. אבל אם אתם קמים כל בוקר ונתקעים בפקקים, מבזבזים דלק מיותר וסתם מתעצבנים על הבוקר אולי כדי לחשוב על שילוב של תחבורה ציבורית, כך ניתן יהיה לחסוך את קילומטראז' הרכב שיבוא לידי ביטוי אחר כך בעת המכירה, גם בצריכת דלק קטנה יותר וגם בשקט הנפשי שלכם והגעה מהירה יותר לעבודה.
נסיעה נעימה וחסכונית!